Megfilmesítik a Terézanyut

MTI
2003.04.17. 10:03
Az Unio Film Kft. megfilmesíti Bartis Attila Nyugalom, valamint Rácz Zsuzsa Állítsátok meg Terézanyut! című regényét.

Az Állítsátok meg Terézanyut című regény megfilmesítéséről már tavaly létrejött a szerződés. Az elmúlt évben megjelent, s azóta "bestsellerré" vált könyv filmváltozatát Bergendy Péter rendezi majd.

A film címe várhatóan egyezik majd a regényével. A produkció operatőre Pados Gyula lesz; a forgatókönyvet Rácz Zsuzsa és Rigó Béla készíti el.

Az előkészületeinél tartó produkció főszereplőinek kiválasztása a közeljövőben veszi kezdetét; az Unio Film tervei szerint a forgatás már a nyáron megindulhat.

Az Állítsátok meg Terézanyut! - amelyet az Unio Film az RTL Klubbal közös koprodukcióban készít - forgalmazására előszerződés született; a filmet a tervek szerint az InterCom viszi majd a mozikba.

A 2001-ben megjelent, s a könyvpiac után már színpadi feldolgozásban is nagy sikert aratott Nyugalom hamarosan spanyol és német fordításban is megjelenik, s az angol nyelvű adaptációról szintén a napokban írják alá a megállapodást. A producer ezért külföldi koprodukciós partner bevonásában is bízik.

Mint közölték, az még nem tudható, hogy ki rendezi a filmet, a produkciós iroda külföldi rendezőkkel is folytat majd tárgyalásokat a közös munkáról. A forgatókönyv elkészítésére egy hónapon belül kérnek fel alkotókat.