Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

A magyar zene története egyetlen CD-ROM-on

MTI
2003.04.17. 14:50
Legány Dezső zenetörténész A magyar zene krónikája - Zenei művelődésünk ezer éve dokumentumokban című, 1962-ben megjelent művének multimédiás változata nemsokára már a boltokban is kapható lesz. Az Erkel Ferenc-díjas zenetörténész egyebek mellett a Himnuszról és a Szózatról, illetve a magyarországi kamaramuzsikálás történetéről írt tanulmányokat, ő Liszt Ferenc és Erkel Ferenc legavatottabb kutatója.

Az 1962-ben írt, máig alapműnek számító könyv a középkortól a közelmúltig, mintegy ezer éven át követi nyomon a magyar zenei művelődés történetét. A kiadvány krónikarészleteken, régi leveleken, verseken, önéletrajzi írásokon, újságok híradásain, tudományos cikkeken keresztül vázolja fel a magyar zene krónikáját.

A most megjelent CD-ROM néhány grammnyira zsugorította a könyvet, s annyiban is többletet kínál a "csöndes" papírhoz képest, hogy megszólaltatja a zenét, amelyről olvasunk.

Szentpéteri József, az Enciklopédia Humana Egyesület elnöke arról szólt, hogy a több száz képpel illusztrált albumot 300 példányban jelentették meg. A CD-t elsősorban iskolákban terjesztik majd, és egyelőre csak 300 példányban adják ki.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.