Judit
3 °C
6 °C

A budapesti romák az ORTT-hez fordulnak a Rádió C ügyében

Index
2003.04.18. 14:52
A budapesti roma képviselet felszólította az Országos Rádió és Televízió Testületet, hogy segítsen a Rádió C tartós működésének biztosításában.

"A Rádió C, Magyarország első roma rádiója, a budapesti cigány emberek nagy részének kedvenc adója súlyos anyagi gondokkal küszködik. Ezért a Fővárosi Cigány Önkormányzat, a budapesti roma képviselet felhívja az Országos Rádió és Televízió Testületet, hogy segítsen az adó tartós működésének biztosításában. Az ORTT már 2001-es, a frekvenciát a roma rádiónak odaítélő döntésével kifejezte médiapolitikai elkötelezettségét aziránt, hogy a romáknak saját elektronikus médiumuk lehessen. Kérjük, hogy a romák informálásában pótolhatatlan szerepet játszó non profit, nagyrészt közszolgálati műsorokat sugárzó rádióadó kiemelt anyagi támogatásával is jelezze, úgy is mint a Magyar Köztársaság elektronikus médiapolitikájában fő szerepet játszó intézmény, hogy fontosnak tartja, hogy a romák "társadalmi tagsága" a médiában is megjelenhessen." - áll a Fővárosi Cigány Önkormányzat közleményében.

A kisebbségi önkormányzat szerint a rádió megalakulása óta bebizonyította, hogy szükség van rá, hiszen nagy népszerűségnek örvend a budapesti roma emberek körében. A Fővárosi Cigány Önkormányzat szeretné politikáját a budapesti romák nyilvánossága elé tárni, ebben az erőfeszítésében a Rádió Š egyedülálló és pótolhatatlan szerepet tölt be. Mindezek alapján fontosnak tartják a rádió eddigi értékeinek és függetlenségének megőrzését.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.