Belgiumban is sikert aratott a Hukkle

MTI
2003.04.26. 18:44
Pálfi György Hukkle című filmjének ünnepi bemutatójával nyílt meg pénteken este Brüsszelben az Európai Filmfesztivál. A belga közszolgálati rádió szecessziós palotájában berendezett kulturális központ nagy hangversenytermét zsúfolásig megtöltötte a közönség. A fiatal európai rendezők első vagy legfeljebb második filmjeiből válogató brüsszeli fesztivál célja új tehetségek fölfedezése.

A Hukkle vetítéséről egy-két néző távozott ugyan, de a végén felcsattant és betöltötte a termet a taps - a rendező vagy munkatársai és szereplői azonban nem voltak jelen. A jobbára szakértőkből álló közönség kedvezően fogadta a filmet. Jan Declercq programigazgató elmondta, hogy azért ezzel a filmmel nyitotta meg a fesztivált, mert rendkívül eredetinek és humorosnak találta. A bemutató nézői között volt, aki Chaplinhez és a Modern idők című némafilmjéhez, más viszont Hitchcock alkotásaihoz hasonlította a filmet.

A fesztivál programfüzete természetfilmbe oltott krimiről írt, amely Pálfi György "óriási tehetségét tanúsítja mind a forgatókönyvírásban, mind a rendezésben. A Hukkle feltétlenül az utóbbi évek egyik legjobb magyar filmje. Tele van frissességgel, finom érzékkel elegyíti a humort, a mikroszkopikus megfigyelést és az eredetiséget".