Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Belgiumban is sikert aratott a Hukkle

MTI
2003.04.26. 18:44
Pálfi György Hukkle című filmjének ünnepi bemutatójával nyílt meg pénteken este Brüsszelben az Európai Filmfesztivál. A belga közszolgálati rádió szecessziós palotájában berendezett kulturális központ nagy hangversenytermét zsúfolásig megtöltötte a közönség. A fiatal európai rendezők első vagy legfeljebb második filmjeiből válogató brüsszeli fesztivál célja új tehetségek fölfedezése.

A Hukkle vetítéséről egy-két néző távozott ugyan, de a végén felcsattant és betöltötte a termet a taps - a rendező vagy munkatársai és szereplői azonban nem voltak jelen. A jobbára szakértőkből álló közönség kedvezően fogadta a filmet. Jan Declercq programigazgató elmondta, hogy azért ezzel a filmmel nyitotta meg a fesztivált, mert rendkívül eredetinek és humorosnak találta. A bemutató nézői között volt, aki Chaplinhez és a Modern idők című némafilmjéhez, más viszont Hitchcock alkotásaihoz hasonlította a filmet.

A fesztivál programfüzete természetfilmbe oltott krimiről írt, amely Pálfi György "óriási tehetségét tanúsítja mind a forgatókönyvírásban, mind a rendezésben. A Hukkle feltétlenül az utóbbi évek egyik legjobb magyar filmje. Tele van frissességgel, finom érzékkel elegyíti a humort, a mikroszkopikus megfigyelést és az eredetiséget".

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.