Nyilvánosságra hozták a Pécsi Szabadtéri Játékok programját

MTI
2003.05.05. 14:21
Összeállt a Pécsi Szabadtéri Játékok június 6-án kezdődő programja. Az Anna udvarban és a Tettyei romok között - augusztus 3-ig - hat bemutatót tartanak, összesen mintegy harminc előadásra várják a közönséget.

A produkciók sorában láthatja a publikum a Pécsi Nemzeti Színházban március közepén - Balikó Tamás rendezésében - bemutatott Rómeó és Júlia című darabot. Ugyancsak a nyári repertoáron szerepel Sárosi István A kolosi csoda című vígjátéka, a Petrovics Emil zenéjére született Keveházi-koreográfia, valamint Jonathan Larson amerikai zeneszerző és szövegíró Robbanás előtt című musicalje, amelyet Polyák Lilla ültetett át magyarra. Sátánfajzat címmel önálló zenés esttel jelentkezik Helyei László Jászai Mari-díjas színművész.

A színházi produkciókat több művészeti rendezvény kíséri, az érdeklődők egyebek mellett helyi képzőművészek szobor- és festménykiállításait tekinthetik meg. A játékok megrendezéséhez szükséges 20 millió forintot a város és a kulturális minisztérium támogatása, valamint pályázati források révén sikerült előteremteni. A szervezők a jegybevételekből remélt mintegy 4 millió forintot a jövő évi produkciókra fordíthatják.