Árpád
-1 °C
9 °C

Balaton Fesztivál az előszezon élénkítésére

MTI
2003.05.09. 11:24
Tíz tómenti településen több mint ötven rendezvénnyel várja a Balaton Fesztivál az előszezoni vendégeket, a május végéig tartó programsorozatot Pál Béla, a Miniszterelnöki Hivatal turisztikai államtitkára vasárnap nyitja meg Keszthelyen.

Az ünnepélyes formaságokat követően a Zongorista című, több Oscar-díjat nyert Polanski-film "hangszeres főszereplője", Janusz Olejniczak és lengyel honfitársa, Andrzej Bauer gordonkaművész koncertjével kezdődik a fesztivál a Balaton Színház és Kongresszusi Központban.

Emellett Keszthely gitár-, fúvós- és dzsessz-koncertek, Goldmark-est, folklór és utcaszínházi előadások házigazdája lesz.

A szomszédos Hévízen május 12-től operettestek, képzőművészeti tárlatok, ifjúsági fúvósok várják a vendégeket. Május 24-én ott rendezik meg a Bárdos Lajos nemzetközi gyermekkórus találkozót, 27-én pedig svájci szimfonikus zenekar ad koncertet.

Balatonfüred fiatal művészek estjével, a Soling hajóosztály május 28-i világbajnokságával, angol és svájci fúvósok vendégszereplésével, Balatongyörök képeslap-, Csopak természetfotó- Fonyód pedig európai témájú gyermekrajz kiállítással csatlakozott a fesztiváli programhoz.

Zamárdiban május 22-én kezdődnek a hagyományőrző Zamárdi Napok rendezvényei, május 24-től Sümegprága ad otthont a X. országos fazekas találkozónak.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.