Balaton Fesztivál az előszezon élénkítésére

MTI
2003.05.09. 11:24
Tíz tómenti településen több mint ötven rendezvénnyel várja a Balaton Fesztivál az előszezoni vendégeket, a május végéig tartó programsorozatot Pál Béla, a Miniszterelnöki Hivatal turisztikai államtitkára vasárnap nyitja meg Keszthelyen.

Az ünnepélyes formaságokat követően a Zongorista című, több Oscar-díjat nyert Polanski-film "hangszeres főszereplője", Janusz Olejniczak és lengyel honfitársa, Andrzej Bauer gordonkaművész koncertjével kezdődik a fesztivál a Balaton Színház és Kongresszusi Központban.

Emellett Keszthely gitár-, fúvós- és dzsessz-koncertek, Goldmark-est, folklór és utcaszínházi előadások házigazdája lesz.

A szomszédos Hévízen május 12-től operettestek, képzőművészeti tárlatok, ifjúsági fúvósok várják a vendégeket. Május 24-én ott rendezik meg a Bárdos Lajos nemzetközi gyermekkórus találkozót, 27-én pedig svájci szimfonikus zenekar ad koncertet.

Balatonfüred fiatal művészek estjével, a Soling hajóosztály május 28-i világbajnokságával, angol és svájci fúvósok vendégszereplésével, Balatongyörök képeslap-, Csopak természetfotó- Fonyód pedig európai témájú gyermekrajz kiállítással csatlakozott a fesztiváli programhoz.

Zamárdiban május 22-én kezdődnek a hagyományőrző Zamárdi Napok rendezvényei, május 24-től Sümegprága ad otthont a X. országos fazekas találkozónak.