Baranya-megye vendégszerepel a Nemzetiben

MTI
2003.05.09. 14:27
Baranya lesz a második megye, amely bemutatkozik a budapesti Nemzeti Színházban, a Megyejárás elnevezésű program keretében.

Erről Jordán Tamás, a Nemzeti Színház főigazgatója beszélt az MTI-nek pénteken Pécsett, a megye, a város, valamint a helyi teátrumok vezetőivel folytatott tárgyalást követően.

A két idényre tervezett Megyejárás-program keretei közt minden megyének lehetőséget teremtenek a Nemzetiben való bemutatkozásra. Baranyának - Hajdú-Bihar után - október 24-26. között biztosítanak fellépési lehetőséget. A főigazgató hangsúlyozta: a megye a színháztól a népművészeten át a tudományig jelentős értékeket tud felmutatni, ezért szeretnék, ha azokat az egész ország megismerhetné.

Bár a végleges program összeállításához további egyeztetések szükségesek, Jordán Tamás elképzelései szerint a Pécsi Nemzeti Színház legalább két előadással szerepel majd a fővárosban. A produkciók közül nem maradhatnak ki a balett és a bábszínházi darabok, továbbá fontos lenne a sokszínű nemzetiségi kultúra, az irodalmi múlt, a gazdaság meghatározó szereplőinek bemutatása is.

A főigazgató szólt arról is, hogy a Megyejárás-program résztvevője terveik szerint novemberben Békés, decemberben pedig Fejér megye lesz.