Mária
-6 °C
2 °C

Tévéadót neveztek el Spike Leeről?

Reuters
2003.06.06. 11:54
A countryzenei csatornaként működő amerikai TNN június 16-tól megváltoztatja a nevét és profilt változtat, és kimondottan férfiaknak szánt programokat kíván sugározni. A megújult csatornán adják majd például a Stripperella című rajzfilmet, amelyben a címszereplő lány Pamela Anderson hangján szólal meg.

Hollywood első számú afro-amerikai rendezője azonban keresetet nyújtott be a csatornát működtető Viacom ellen, mivel véleménye szerint az adó az ő nevét használja fel. Lee szerint a TNN elnöke többször azt nyilatkozta, hogy a név, amely egyébiránt tüskét jelent, keménységet, határozottságot, tiszteletlenséget, és sikkességet sugall, márpedig ezen jelzők a rendező ügyvédei szerint „a felperes Spike Lee közszereplőt írják le.”

A TNN vezetői közleményükben jelezték, hogy véleményük szerint a bíróság visszautasítja majd Lee jogigényeit. Az ügyben tegnap a Viacom elnöke, Sumner Redstone is megszólalt: meglepőnek tartotta, hogy Lee azt hiszi, a Spike TV névnek köze van hozzá, és felhívta a rendező figyelmét, arra a tényre, hogy rengeteg embert hívnak még a világon Spike-nak

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!