Éjszakai kiállítások filmekkel, tűztáncosokkal és kártyavetőkkel

MTI
2003.06.18. 16:33
Szent Iván éjszakáján, szombaton Fények és árnyak elnevezéssel húsz budapesti múzeum várja programokkal a látogatókat.

Az Iparművészeti Múzeumba látogatók válogatást láthatnak az Országos Műszaki Múzeum óraritkaságaiból. A vendégek meghallgathatják az Ars Longa Kamarazenekar koncertjét. Ormos Mária akadémikus A Történelmi idő és az idő a fejünkben címmel tart éjszakai előadást. Az érdeklődők megtekinthetik Bacsó Péter: Hány az óra, Vekker úr? című játékfilmjét, a mihez tartás végett.

A Budai Várban a Ludwig Múzeum Budapest - Kortárs Művészeti Múzeumban Magányijesztő címmel irodalmi performanszt és sanzonestet rendeznek.

Történeti játszóházi foglalkozáson vehetnek részt a gyerekek a Magyar Nemzeti Múzeumban. A csodaszarvas meséje az Aranyszamár Bábszínház előadásában elevenedik meg. Koncertet ad a Weiner Leó Kamaraegyüttes, a Fővárosi Énekkar, valamint Lovász Irén és Lőrinszky Attila.

A Magyar Természettudományi Múzeum a Szent Iván-éji varázslatok című rendezvényre várja a látogatókat. A nyári napéjegyenlőség éjszakáján tűztáncosok, tűzzsonglőrök és illuzionisták is bemutatkoznak.

Óceánia és Bali többek között táncesttel mutatkozik be szombat éjszaka a Néprajzi Múzeumban.

Az Óbudai Múzeumban a Krúdy Óbudája - ódonságok városa kiállítás megnyitója alkalmából fáklyákkal világítják ki a Zichy-kastély belső udvarát. Az álomfejtő, a tenyérjós és a kártyavető tudománya is kipróbálható, továbbá nonstop bridzs- és tarokk játékot terveznek a programszervezők.

A Károlyi Palota irodalmi maraton helyszíne lesz, s ugyancsak a Petőfi Irodalmi Múzeum ajánlata a Vagantes trió műsora, valamint a Duna Táncműhely A tizedik vőlegény című előadása. Éjféltől Mindent bele! Jöhet a szerelem! címmel fiatal költők és írók olvasnak fel műveikből.

A Hopp Ferenc Kelet-ázsiai Múzeum és a Ráth György Múzeum indonéz napra invitálja a látogatókat.