Irén, Írisz
6 °C
16 °C

Budapesten ad koncertet Bill Haley zenekara

MTI
2003.06.25. 11:09
A rock and roll megteremtőjének tartott Bill Haley együttese, a The Comets július 1-jén a Budapest Kongresszusi Központban ad koncertet. Az együttest az esten ugyancsak fellépő magyar Mystery Gang Trio hívta meg.

Bill Haley 1954-ben vette együttesével lemezre a Rock Around The Clock című dalt, ettől kezdve számítják a rock and roll korszakot a könnyűzenében. A Bill Haleyt kísérő Comets tagjai már a negyvenes években együtt játszottak, nagy sikereket értek el helyi klubokban és koncerteken. Az együttes ezen a néven 50 éve kezdett az énekessel koncertezni. Maga Bill Haley 1981-ben meghalt, és több évtizede elhunyt már a Comets egyik meghatározó zenésze, Rudi Pompili szaxofonos is.

A most Budapesten fellépő zenekar, hogy tagjai közül a legfiatalabb is 69 éves, a legidősebb pedig 82 esztendős. A korelnök Franny Beecher gitáros, őt Dick Richards dobos követi. A többiek a harmincas években születtek: Joey D,Ambrosio énekel és szaxofonon játszik, Johnny Grande zongorázik, Marshall Lytle nagybőgőzik és énekel. Jacko Budlin is tagja a Budapesten bemutatkozó Cometsnek, de ő nem tartozik az alapítók közé.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!