Budapesten ad koncertet Bill Haley zenekara

MTI
2003.06.25. 11:09
A rock and roll megteremtőjének tartott Bill Haley együttese, a The Comets július 1-jén a Budapest Kongresszusi Központban ad koncertet. Az együttest az esten ugyancsak fellépő magyar Mystery Gang Trio hívta meg.

Bill Haley 1954-ben vette együttesével lemezre a Rock Around The Clock című dalt, ettől kezdve számítják a rock and roll korszakot a könnyűzenében. A Bill Haleyt kísérő Comets tagjai már a negyvenes években együtt játszottak, nagy sikereket értek el helyi klubokban és koncerteken. Az együttes ezen a néven 50 éve kezdett az énekessel koncertezni. Maga Bill Haley 1981-ben meghalt, és több évtizede elhunyt már a Comets egyik meghatározó zenésze, Rudi Pompili szaxofonos is.

A most Budapesten fellépő zenekar, hogy tagjai közül a legfiatalabb is 69 éves, a legidősebb pedig 82 esztendős. A korelnök Franny Beecher gitáros, őt Dick Richards dobos követi. A többiek a harmincas években születtek: Joey D,Ambrosio énekel és szaxofonon játszik, Johnny Grande zongorázik, Marshall Lytle nagybőgőzik és énekel. Jacko Budlin is tagja a Budapesten bemutatkozó Cometsnek, de ő nem tartozik az alapítók közé.