Állatkerti irodalom - internetes vetélkedő

MTI
2003.07.01. 14:48
Állatkerti irodalom - irodalmi állatkert címmel decemberig tartó játékos ismeretterjesztő vetélkedőt indított útjára a napokban a Fővárosi Állat- és Növénykert, valamint az UHU.hu internetes könyváruház - közölte az állatkert megbízott főigazgatója kedden Budapesten, sajtótájékoztatón. Bogsch Ilma hozzátette: a Bibliából, irodalmi alkotásokból, mesékből, népdalokból vett kérdések kitöltésével a játék résztvevői nyomon követhetik, hogy az állatok mikor, milyen szerepet töltöttek be az irodalomban, s milyen változásokon esett át irodalmi szerepeltetésük.

Az ismertetés szerint a világhálón nyomon követhető világirodalmi játékban hetente változik a tesztsor. Az első héten a Bibliából, a Genezisből származnak a kérdések. A megválaszolandók között minden alkalommal szerepel egy úgynevezett "kerti kérdés" is, amely azokra a főként magyar irodalomból vett idézetekre épül, amelyeket a fővárosi állatkertben a különböző állatházak előtt tüntettek fel.

A vetélkedő főnyereménye éves állatkerti belépő és "10 milliónyi betű", ami több mint 30 könyvet jelent; egy átlagos könyvben 250-300 ezer betű van.