Karel Gott kórházba került

MTI
2003.07.15. 11:21
Karel Gott, a cseh könnyűzene Magyarországon is ismert világhírű egyénisége hétfőn este rosszul lett és elájult prágai villájában, s ezért mentőkocsival azonnal kórházba szállították. Állapota az orvosok szerint kielégítő - adta hírül kedden a Mladá Fronta Dnes című cseh napilap.

A cseh szórakoztatóipar koronázatlan királya éppen hétfőn ünnepelte 64. születésnapját. Részleteket a "prágai csalogánynak" becézett énekes egészségéről nem közöltek. "Az első pillanatban úgy tűnt, hogy nagyon súlyos esetről van szó. Szerencsére később kiderült, hogy a gond nem olyan nagy. Gott, aki immár 40 éve a cseh könnyűzene egyik legnagyobb és Európában is legsikeresebb képviselője, eddig ritkán volt beteg. Négy évtizedes pályafutása alatt több mint 30 millió lemezét adták el. A statisztikák szerint mintegy 1600 dalát vették fel lemezre, s a szomszédos Németországban és Ausztriában is a legkeresettebb énekesek közé tartozik.

A januári államfőválasztás előtt a művészek egy csoportja Karel Gottot javasolta a magas tisztségbe. Az énekes végül is nem indult a megmérettetésen, de az eset is jelzi népszerűségét és elfogadottságát.