Árpád
7 °C
21 °C

Zsidó Nyári Fesztivál kezdődik augusztus végén

MTI
2003.07.17. 07:53
A Zsidó Nyári Fesztivál az idén augusztus 31-én kezdődik, a hagyományos helyszínek mellett újabb vidéki városok is bekapcsolódnak a programba.

A fesztivált immár hatodik alkalommal rendezi meg a Zsidó Idegenforgalmi és Kulturális Központ - közölte Vadas Vera igazgató.

Hozzátette, hogy Budapest, Debrecen és Nagykőrös mellett az idén - új helyszínként - Szombathely, Eger, Szolnok és Vác ad otthont a szeptember 7-ig tartó programoknak.

A fővárosban a rendezvénysorozat előestéjén, Emlékezés címmel mutatja be műsorát Dés László szaxofon- és Snétberger Ferenc gitárművész a Dohány utcai Zsinagóga melletti Rauol Wallenberg-emlékparkban.

Ugyancsak augusztus 30-án adja elő Seress Rezső-estjét a Sziámi zenekar Szomorú vasárnap címmel az Erzsébet téri Gödör Klubban.

A Dohány utcai Zsinagógában a fesztivál keretében Mendelssohn-estet és nemzetközi kántorkoncertet rendeznek, itt lép fel Timna Brauer előadóművész, a Rajkó Zenekar, Rivka Golani brácsaművész, továbbá felhangzik Bruch: Mózes című műve.

A Magyar Tudományos Akadémia dísztermében Tokody Ilona operaénekes ad dalestet, a Nemzeti Táncszínházban pedig az "Én így vagyok Én" című előadást tűzték műsorra.

A Madách Kamara színházban a Mi újság múlt század, illetve az Azt meséld el, Pista című című előadást láthatja a közönség, míg a Budapesti Operettszínházban a Klezmer Táncszvitet mutatják be.

A Bálint Zsidó Közösségi Ház ifjúsági napot és utcabált rendez, míg a Gerbeaud Ház walzer- és operett estnek ad otthont.

Az Odeon-Lloyd Mozi Kabos László színész filmjeiből válogat, az Örökmozgóban műsorra kerül többek között Az utolsó klezmer című film.

A Magyar Állami Operaházban a fesztivál záró napján Zsidó Óév-búcsúztató Koncertet tartanak.

Debrecenben és Nagykőrösön Bíró Eszter énekesnő és Horgas Eszter fuvolaművész adja elő Eszterek estje című műsorát. Az utóbbi városban és Nyíregyházán a fesztivál keretében fellép a Pannónia Klezmer Band.

Az új helyszínek közül Egerben a Budapest Klezmer Band ad koncertet, Szombathelyen Szabó István: A napfény íze, illetve Roman Polanski: A zongorista című filmjét vetítik, Szolnokon és Vácott az izraeli művészekből álló hivatásos kamarazenekar, a Tel Aviv Soloists Ensemble lép fel.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön! London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút.