Fullextrás dömper és örökéletű zseblámpa a britektől

2003.07.23. 15:48
A Szigeten nem csak a zenei programok terén lesz erős az Egyesült Királyság jelenléte. A zenekarok, a Massive Attack, Asian Dub Foundation, Morcheeba, Shane MacGowan & The Popes, Dave Angel és a The Advent mellett ugyanis színházi produkciók és egyéb programok is érkeznek Angliából.

A Civil Szigeten kialakított Brit Udvarban a British Council nyelvtanárai ingyen felmérik az érdeklődők angol nyelvtudását. Három szerencsés érdeklődő a tudásszintjének megfelelő nyelvtanfolyamot nyer, vagy ingyen tehet Cambridge nyelvvizsgát.

A Nagy Britanniára vonatkozó kérdőív kitöltéséért pedig Selector cd jár. A naponta tartott sorsoláson felhúzható rádiót és hitelkártya méretű zseblámpát, az utolsó napon pedig egy londoni retúr repülőjegyet lehet nyerni.

A brit "Architects of Air" az iráni bazárok hangulatát varázsolja elő belülről bejárható "szobrával". Az Arcazaar egy "lélegző" térplasztika, melyet a befújt levegő tart fenn és a falakon átszűrődő, színesre festett napfény világít meg.

"A fullextrás dömper - angol hatás a mai magyarban" címmel Nádasdy Ádámmal, az ELTE egyetemi docensével együtt vizsgálhatják meg a látogatók, hogy magyar nyelvünk milyen változásokon ment és megy keresztül az angol nyelv térhódítása következtében.

Az idei Sziget látogatói megnézhetik Konrad Federicks bábszínházát is Punch úr kalandjairól. A Nagy- Britanniában igen népszerű bábszínház a magyar Vitéz Lászlóhoz hasonlítható. Hagyományai a középkorig nyúlnak vissza. Jellegzetessége, hogy a történetet teljes mértékben a nézők alakítják.