Mária
-7 °C
3 °C

Elkészült Ingmar Bergman új filmje

2003.07.30. 15:28
A július közepén 85. életévét betöltött svéd rendezőzseni, Ingmar Bergman befejezte legújabb, Saraband című filmjének utómunkálatait.

A film elkészülte azért különleges esemény, mert Bergman közel húsz éve nem forgatott játékfilmet, és annak ellenére, hogy a Saraband is a Svéd Állami Televízió megrendelésére készült, világszerte mozikban is bemutatják a digitalis kamerával rögzített alkotást. Az új technika Bergman számára is idegen volt: a filmet egyetlen kamerával forgatták, így egy jelenetet nem lehetett egyszerre több kameraállásból rögzíteni.

A Saraband az 1973-ban forgatott Jelenetek egy házasságból folytatásanak is tekinthető: a házaspárt ismét a rendező kedvenc színészei, Liv Ullman és Erland Josephson alakítják. A történet harminckét évvel a házasok válása után játszódik: Marianne (Ullman), a sikeres ügyvéd hazatér, hogy meglátogassa volt férjét, Johant (Josephson) a vidéki házában. A nyaralás során Marianne egy családi dráma kellős közepébe csöppen: Johan fia és unokája, egy tehetséges csellista életében addig elfedett konfliktusokat hoz fel a látogatás.

A Saraband várhatóan ősszel a svéd mozikba kerül. A magyarországi mozibemutatót 2004 első félévére tervezik.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.