Vilma
-8 °C
3 °C

Kerámia Fesztivál 2003

MTI
2003.08.07. 16:07
A Kerámia fesztivál 2003 című rendezvénysorozat csütörtökön nyílt meg a budapesti Gerbaud-ház galériájában, a művészeti eseményeknek a főváros mellett Gödöllő, Kecskemét és Hódmezővásárhely ad otthont.

A hónap végéig tartó rendezvénnyel a nemzetközi összehasonlítás szerint is magas színvonalú magyar kerámiaművészetre szeretnénk felhívni a figyelmet - mondta Pannonhalmi Zsuzsa, a Magyar Keramikusok Társaságának elnöke. A programokhoz kapcsolódó jótékonysági koncertet A magyar kerámiaművészet című lexikon második - mesterek, műhelyek, iskolák című - kötetének megjelentetése javára szervezzük - tette hozzá a keramikusművész. A szakma történetét feltáró, háromkötetesre tervezett kiadványsor első - az alkotók és adatok 1945-1998 című kötete - négy éve látott napvilágot.

Pénteken a gödöllői királyi kastélyban nyílik kiállítás Tér-Élmény építészet és kerámia mottóval. Augusztus 14-én három fővárosi rendezvényre invitálják az érdeklődőket. Elsőként a VII. kerületi Rákóczi út 30. szám alatti Árkád Galériába, ahol a tízéves Magyar Keramikusok Társasága Gádor-díjas alkotóinak munkáiból tekinthető meg válogatás.

A második rendezvényen a Fiatal Iparművészek Stúdiója Egyesület tagjai mutatkoznak be az V. kerületi Kálmán Imre utca 16. szám alatti otthonukban. A harmadik aznap nyíló bemutató - egyben a fesztivál legjelentősebb eseménye - a Mesterek, műhelyek, iskolák című kiállítás. A Vigadó Galériában több mint nyolcvan alkotó munkája reprezentálja a hazai kerámiaművészetet.

A kiállításon megtekinthetők majd az Iparművészeti Múzeum, a kecskeméti nemzetközi kerámia stúdió, a hódmezővásárhelyi kerámia szimpózium, valamint a siklósi kerámia alkotótelep gyűjteményéből kölcsönzött művek is.

Augusztus 15-én az idén negyedszázados jubileumához érkezett kecskeméti nemzetközi kerámia stúdióban nyílik kiállítás. A Mesterek a nemzetközi kerámia stúdióban 2003 című bemutatón a hírös város alkotótelepén az idén készült munkákat láthatják a vendégek.

A hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban augusztus 17-én nyitják meg az ötéves vásárhelyi kerámia szimpózium anyagából rendezett tárlatot. Az építészet és a kerámiaművészet kapcsolatáról eszmecserét is tartanak augusztus 25-én, a gödöllői királyi kastélyban.

A fesztivált záró jótékonysági hangverseny augusztus 31-én lesz a pesti Vigadóban.

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.