Borfesztivál és kenyérünnep Csongrádon

MTI
2003.08.12. 09:17
Hatodik alkalommal rendeznek borfesztivált és kenyérünnepet az 1987-ben Szőlő és Bor Nemzetközi Városa címmel kitüntetett Csongrádon augusztus 15-től 17-ig.

"A programsorozat a szőlőtermelők és a boros gazdák szakmai napjával veszi kezdetét pénteken, az ünnepélyes megnyitó pedig szombaton este 6 órakor lesz a Borutcában" - mondta Kovács Lászlóné főszervező .

Tájékoztatása szerint a helyi kertbarát klubok és a Csongrád térségi Biokultúra Egyesület szervezte termékbemutató pénteken délután veszi kezdetét a művelődési házban. A látogatóknak a zöldség-, a gyümölcs-, a gyógy- és fűszernövény termesztők, valamint bioborok, méhészeti termékek, tej és tejtermékek előállítói mutatják be áruikat.

A programok közül a rendezvény főszervezője az ásványbörzét emelte ki, amelyen a kőzetek mellett csigák, kagylók, s az azokból készült ékszerek is megtekinthetők lesznek a fesztivál ideje alatt. A hagyományos halászléfőző verseny és a kenyérsütési bemutató szombaton várja az érdeklődőket.

A háromnapos rendezvényen kézművesek és népművészek kínálják portékáikat a Borutcában, az abból nyíló kertben pedig szabadtéri kemencékben sütik a lángost.