Megújul a Filmmúzeum

Kreatív
2003.08.21. 17:27
Szeptembertől új koncepcióval várja a nézőket a Filmmúzeum. Minden hónap második hétvégéjén egy-egy téma köré szervezett műsorokat mutatnak be. A régi filmek sugárzása mellett az adott kérdés szakértőit, rajongóit is megszólaltatják, hogy minél több oldalról világítsanak meg egy-egy kérdést. Szeptember 12-e és 14-e között például divattal kapcsolatos műsorokat sugároznak, de a későbbiekben terveik között szerepel zenei, valamint a kulináris élvezetekkel kapcsolatos összeállítás, karácsony előtt pedig egy, az ünnepekkel foglalkozó blokkot tűznek műsorra.

Az első, a 60-as, 70-es, és 80-as évek köré szerveződő tematikus hétvégéjét június 20-tól tartotta a televízió. A csatorna júliustól egyébként közműsor-szolgáltatóként működik, ami kötelezettségekkel is jár: a 12 perces reklámidő 6 percre csökkent, és komoly megszorítások vonatkoznak a műsorszponzorációra is, bizonyos termékcsoportok egyáltalán nem hirdethetők az adón.

A kereskedelmi csatornából közműsor-szolgáltatóvá átminősített csatorna az átsorolással 20 millió forintot takarít meg, amit tartalomvásárlásra fordít.