Kórházba került Nino Manfredi

MTI
2003.08.28. 10:15
Nino Manfredi olasz színész agyvérzéssel kórházba került, így a velencei filmfesztiválon felesége fogja átvenni a neki ítélt díjat.

A 82 éves színész életművéért Bianchi-díjat vehetett volna át a neves olaszországi filmszemlén. Az elismerést az olasz filmkritikusok szakszervezete (SNGCI) ítélte oda neki. "A férjem nagyra értékeli ezt az elismerést" - mondta a művész felesége az Il Messagero napilapnak.

Manfredi július 8-án kapott agyvérzést, kómás állapotban szállították kórházba. Eszméletét egy héttel ezelőtt nyerte vissza, azóta ismét kommunikál, eszik és mozog, beszédképességét pedig folyamatosan nyeri vissza - írta az AFP.

A nagy olasz nevettető négyesből - Toto, Vittorio Gassman és Alberto Sordi - már csak ő van életben. Manfredi egészen "balesetéig" rendszeresen dolgozott színészként, rendezőként és forgatókönyvíróként.

Legutóbbi filmjét, amelyben a saját 1936-os kivégzését túlélő Federico Garcia Lorca spanyol költőt alakítja, szintén a filmfesztiválon mutatják majd be. A csodálatos fényesség (La luz prodigiosa) című alkotás rendezője a spanyol Miguel Hermoso.