Magyar képzőművészek kiállítása Brüsszelben

MTI
2003.09.13. 10:35
Mai magyar művészek alkotásainak közös kiállítása nyílt meg Brüsszelben a most kezdődő Brüsszeli Magyar Hetek rendezvénysorozat keretében.

Az európai főváros rangjára emelkedő Brüsszel főterének elegáns Cotthem galériájában szombaton mutatták be a közönségnek Csörgő Attila, Fehér László, Gerber Pál, Lakner Antal, Gálik András és Havas Bálint műveit, amelyek október 18-ig lesznek láthatók. A művészek a magyar képzőművészet odahaza már jól ismert és külföldön is több kiállításon bizonyított tehetségű középnemzedékének tagjai, akik most ebben az összeállításban - a két ország szakértőinek válogatásában - egyben ízelítőt adnak a mai magyar vizuális művészetből.

A brüsszeli galéria igazgatója hangoztatta, hogy a magyar művészek nyugat-európai társaiktól eltérően nem hajhásszák a feltűnő hatásokat, ehelyett tisztességes, határozott, valós talajon álló eszméket sugároznak. Sajnálkozását fejezte ki, hogy nem tudott az általa megismert művészek munkái közül még többet bemutatni, de a galéria három szintjét így is elfoglalják az alkotások. Azt a meggyőződését fejezte ki, hogy a magyar vizuális művészeti élet teljesítménye fel fogja pezsdíteni szerte Európában a művészet rajongóit, szakértőit és a gyűjtőket egyaránt.