Szabina
4 °C
12 °C

Nemzetközi kézműves szakkiállítás Szegeden

MTI
2003.09.18. 14:21
Natura nemzetközi kézműves szakkiállítás és vásár nyílt csütörtökön Szegeden. Többi között gyékényből font kisplasztika, fehér hímzés és kalotaszegi festett bútorok kicsinyített másai láthatók és vásárolhatók meg a vasárnapig tartó kiállításon.

Csaknem 200 kézműves és népi iparművész mutatja be munkáit elsősorban a dél-alföldi régióból, de érkeztek kiállítók Szabadkáról, Aradról, Temesvárról és Marosvásárhelyről is.

A kézművesség szinte minden ága jelen van a harmadik alkalommal megrendezett kiállításon, egyebek között szalmából készült Szent Koronát, gravírozott és áttört tojásokat, modern és népi motívumokkal díszített kerámiát, gobelint, tűzzománc képeket és tárgyakat, valamint mézeskalácsot láthatnak az érdeklődők.

A Szabadkáról érkezett Vajdasági Magyar Folklórközpont többi között slingelést, fehér hímzést állított ki, a kalotaszegi Bokréta Kulturális Egyesület standján pedig kalotaszegi bútorok kicsinyített másai - bölcsők, fali tükrök, kelengyés ládák - keltik fel a látogatók figyelmét.

"Nem kell szégyellni, hogy a kiállított alkotások termékek, hiszen kiváló minőségűek" - hangsúlyozta megnyitójában Jacques Devillers, a Párizsi Kézműves Kamara főtitkára.

A rendezvény szakmai programmal folytatódik: szó lesz például a marketing szerepéről a népművészetben. A szakkiállításhoz biotermék- és egyedi élelmiszeripari termékbemutató, valamint lakberendezési kiállítás és tanácsadás is kapcsolódik.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.