Anthony Hopkins csillagot kapott

Reuters
2003.09.25. 11:26
Teljesült Anthony Hopkins, az Oscar-díjas színész egyik gyerekkori álma; csillagot kapott a Hírességek sugárútján, Hollywoodban.

A 65 éves Hopkins arcára széles mosoly ült ki csillagja leleplezésekor, ökleit a levegőben lóbálta örömében. A ceremónián ott volt Stella, a színész felesége, Jodie Foster, A bárányok hallgatnak című film másik főszereplője is.

"Amikor színész lettem, az volt az álmom, hogy Hollywoodba jöhessek. Tudják, Hollywood a lélek állama... egyet jelent az álomgyárral."

A wales-i származású színész elmesélte, hogy amikor 1973-ban először Hollywoodban járt, végigsétált a híres sétányon, és beleállt Humphrey Bogart lábnyomába.

"Ez egy álom. Nagyon sokat jelent ez nekem...soha nem gondoltam volna, hogy egyszer én is itt fogok állni. Büszke vagyok."

Hopkins Az oroszlán télen című történelmi drámában debütált, ahol Oroszlánszívű Richárdot alakította. Legújabb filmje egy Phillip Roth regény adaptációja, melyet október 31-én mutatnak be Amerikában.

Legfőképp a regény témája, az 1990-es évek politikai korrektségének kritizálása csábította Hopkinst a szerep eljátszására.

"Utálom a politikai korrektséget - ez öl meg minket. A legnagyobb képmutatás"- fogalmazott Hopkins.

Hopkins készülőben lévő filmjei közül az egyikben egy matemetikus zsenit alakít Gwyneth Paltrow oldalán, a másikban pedig Ptolemaioszt. Az utóbbi - Nagy Sándorról szóló - filmet egyébként Oliver Stone jegyzi.