Gusztáv
-11 °C
-2 °C

A badacsonyi Egry-múzeum meghosszabított nyitvatartással várja látogatóit

MTI
2003.09.30. 10:52
Az eredetileg tervezettnél két héttel később zárja be kapuit Badacsonyban az Egry József Emlékmúzeum. Vidi Nándorné, a Veszprém Megyei Múzeumi Igazgatóság illetékese a nagy érdeklődéssel indokolta a nyitva tartás meghosszabbítását.

A Balaton legnagyobb festőjeként számon tartott festőművész, Egry József életművét és életét bemutató, nyaranta látható állandó kiállítás így október 12-ig fogadja a látogatókat.

Az Egry József Emlékmúzeum egy éve megnyílt új állandó kiállításán a Kossuth-díjas festőművész életművének legjellegzetesebb alkotásai, valamint a művész életútját bemutató emlékanyag látható.

A badacsonyi Egry-múzeumban az idén indult a kortárs festőket bemutató Új művek című időszaki kiállítás-sorozat, amelynek utolsó tárlata, a Medve András alkotásaiból ízelítőt adó összeállítás is látható a meghosszabbított nyitva tartás idején.

A badacsonyi Egry-múzeum mellett két további közgyűjtemény, a balatonfüredi Jókai Mór Emlékmúzeum, valamint a balácai római-kori villagazdaság és romkert ugyancsak október 12-ig látogatható, ám csak az előre bejelentkező csoportok számára.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!