Öngyilkos-show-t tervez egy amerikai együttes

BBC
2003.09.30. 11:19
Egy amerikai rock banda öngyilkosságot akar bemutatni egyik privát koncertjén, a törvények tiltása ellenére.

A Hell on Earth nevű együttes egy végelgyengülésben lévő beteg öngyilkosságát akarja színpadra vinni, ezzel tüntetve az eutanázia mellett.

Billy Tourtelot, a banda énekese elmondta: az esemény, mely St. Petersburgban lesz, az együttes weboldalán követhető majd nyomon.

A városi tanács közösség elleni izgatással vádolja a bandát. Az együttes azzal védekezik, hogy ők csupán az egyén halálával és életével való szabadon rendelkezésének jogát akarják hangsúlyozni.

Hétfőn a városi tanács egyhangúlag elfogadta azt a javaslatot, miszerint az öngyilkosság üzleti vagy szórakoztató céllal történő bemutatása illegális tevékenységnek minősül. A bíróság megtiltotta az együttesnek, hogy reklámozzák a show-t, és hogy bemutassák a tervezett öngyilkosságot.

Az együttes egyébként olyan live actjeiről híres, mint birkózás csokoládé szirupban, vagy éppen élő patkányok ledarálása egy turmixgépben.

Tourtelot leszögezte: az öngyilkosságot a kiválasztott személy egyedül, saját szabad akaratából, az együttes segítsége nélkül fogja elkövetni.