Ridley Scott újból kosztümös filmet forgat

Mozinet
2003.10.02. 11:06
A Gladiátor rendezőjének következő alkotása mégsem Oscar-díjas művének folytatása lesz, hanem egy régi álma, a szintén történelmi alapokra építkező Crusader. A jelenleg Kingdom of Heaven címen futó projektről a Variety beszámolója szerint Ridley Scott megállapodást kötött a 20th Century Fox-szal, így a filmet már a jövő év elején elkezdik forgatni Marokkóban.

A 12. század idején játszódó történet egy fiatal lovagról szól, aki bajtársaival Jeruzsálembe indul, hogy megvédje a szent várost a pogány hódítókkal szemben. A cselekményben fontos szerepet kap majd egy szerelmi szál is, ám a középpontban mégiscsak a Gladiátorból már ismerős gigantikus harci jelenetek állnak. A hős lovag eljátszására Ridley Scott A gyűrűk ura-trilógia és A Karib-tenger kalózai újdonsült sztárját, Orlando Bloomot akarja megnyerni.

A forgatókönyvet William Monahan jegyzi, aki Scott egy korábbi tervén, a Tripolin is dolgozott. A költségek előre láthatóan több, mint 100 millió dollárt fognak felemészteni, és, ha Bloom igent mond akkor már januárban a kamerák elé kell állnia.