Irén, Írisz
6 °C
15 °C

Börtönbe került a vizipipát áruló színész

2003.10.10. 11:59
A kaliforninai bakersfieldi büntetés-végrehajtási intézménybe vonult be Tommy Chong színész-rendező csütörtökön, hogy az internetes vizipipa-kereskedelem miatt megítélt 9 hónapos büntetését letöltse. A szigorú ítélet indoklása az volt, hogy a tevékenységével drogok használatára buzdította a vásárlókat.

A 65 éves színészt szeptember 11-én ítélték el Pittsburghben vizipipa és egyéb drogfelszerelések internetes kereskedelméért. A színész akkor a büntetés felfüggesztését kérte. A meghallgatás október 16-án lett volna, de mivel kiderült, hogy Chong az ítélet után is folytatta a tevékenységét, a kérelmét elutasították.

Chong a Nevetés és keverés Amsterdamban és Cheech & Chong vígjátékok rendezőjeként, színészeként, forgatókönyvírójaként vált ismertté.

A tárgyaláson Chong azzal védekezett, hogy csak túlzottan azonosult a kitalált szerepeivel. Igazából a filmes ismertségével a drog elleni küzdelemben szerette volna segíteni az embereket. Az ügyész arra hivatkozott, hogy Chong a drogokkal foglalkozó filmjeit reklámnak használta az üzletében. A védő szerint nem szabad a filmjei miatt szigorúbban büntetni Chongot, mint ahogy az ilyen ügyekben szokás. Hat hónapos háziőrizetben törlendő büntetést kért és hat hónapos felüggesztést.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Hajóutak

Csodás hajóutak, Olaszország, a Karibi álom, és a Norvég fjordok világa várja!