Csatornákra osztanák az MTV-t

MTI
2003.10.13. 17:58
Négy akár öt tematikus csatorna váltaná fel a jelenlegi két MTV-s adó sugárzását. Ennek előfeltétele, hogy rendeződjék az anyagi helyzete a közszolgálati csatornának, amihez újabb hét-nyolc milliárd forintos állami támogatásra lenne szüksége.

A parlament kultúrális bizottsága e héten tárgyalja a Magyar Televízió Rt. tőkepótlásának kérdését a Világgazdaság információi szerint. Az MTV hét-nyolc milliárd forintos állami támogatást vár, miután a nyár óta hat milliárd forintot költött el.

Csak a távlati tervek között szerepel tematikus csatornák létrehozása a Magyar Televízióban (MTV) - mondta az MTV sajtóreferense az MTI-nek. A dolog körvonalai jelenleg teljesen kialakulatlanok - közölte Csorba Mária, reagálva egy minapi sajtóértesülésre, amelynek alapját - feltételezése szerint - egy belső megbeszélésen elhangzottak szolgáltatták.

A közszolgálati televízió vezetéséhez közelálló források arra hívták fel az MTI figyelmét: a téma napirendre kerülésének egyik előfeltétele, hogy rendeződjék az évek óta anyagi gondokkal küszködő intézmény finanszírozása.

A Népszabadság a napokban arról számolt be, hogy négy esetleg öt tematikus csatorna indítását tervezi a Magyar Televízió, amelynek elnöke Ragáts Imre távmunka, művészeti, gyermek- és hírcsatorna esetleg külön sport tévé indításán gondolkodik.

Az új csatornák kidolgozása az október elején felállított új stratégiai igazgatóság feladata lesz. A médiatörvény nem tiltja az adók elindítását, azonban frekvencia szerzésére már nincs lehetőség, de a műhold és a kábel reális alternatíva lesz.