Victor Bailey Group és Bennie Maupin a PeCsában

MTI
2003.10.14. 13:08
A fúziós zene egyik legjobb basszusgitárosa és együttese lép fel a Petőfi Csarnok színpadán csütörtökön - tájékoztatta a koncertet szervező Naszály György, a Darshan Kulturális Központ sajtószóvivője az MTI-t.

Az amerikai zenészt e műfaj rajongói a Magyarországon is jól ismert, a közeljövőben ismét Budapesten koncertező Marcus Millerrel, valamint Stanley Clarke-kal emlegetik együtt - mondta Naszály.

A csütörtöki koncert rangját emeli, hogy Bailey-vel együtt lép fel a szintén amerikai szaxofonos, Bennie Maupin, akit a hangszer legjobb megszólaltatói között tartanak számon. Rajtuk kívül Scott Beaker dobos és Peter Horvath billentyűs alkotja az együttest.

Victor Bailey fiatal éveit Philadelphiában töltötte. Játszott Sonny Rollins majd Lenny White együttesében, később Joe Zawinul, Omar Hakim és mások oldalán. A 90-es években Madonnát kísérte, majd 1997-ben visszatért Joe Zawinulhoz a Zawinul Syndicate-be. Legutóbbi, That,s Right című albuma tavaly jelent meg.

A Magyarországon most bemutatkozó Bennie Maupin szaxofonost a kiváló billentyűs, Herbie Hancock társaként ismerhetik a jazz és jazzrock barátai.

Peter Horvath Mátrai Zsuzsa jazz-énekes fia. 1983-ban végzett a Berklee College jazz tanszékén. Többek között Joe Henderson, Bob Sheppard, Aretha Franklin együtteseinek volt a tagja. Scott Peaker dobos is számos kitűnő zenész társa volt.