Kelemen, Klementina
3 °C
7 °C

Lezárult a Gerry-film kritikaíró versenye

2003.10.16. 14:21
Imre Judit Sivatagi tollpróba című írása nyerte a filmhu és a Budapest Film Gerry - kritikapályázatának fődíját. A zsűri második és harmadik díjat nem osztott ki, ehelyett továbi öt pályamunkát különdíjban részesített.

15 írás érkezett a filmhu szerkesztőségébe a Gerry kritikaíró pályázatra. Ezek javarésze Tarr Béla hatásokat vizsgálta Gus Van Sant Gerry című filmjében, s csak kevesebben választották a rendező egy korábbi filmjének elemzését.

A Fekete Ibolya filmrendező, Varga Balázs filmkritikus és Zoltán Gábor alkotta döntnöki trió igen vegyesnek ítélte meg a beérkezett munkák színvonalát. Imre Juditot egybehangzóan ítélte a zsűri a fődíjra érdemesnek. A Sivatagi tollpróba című írás volt az, ami túl tudott lépni a kiírás száraz követésén, és így egy stílulos, egyértelmű, profi kritika született, ami ugyanakkor eleget tett a megadott tematikának is.

Imre nyereménye 25.000 Ft készpénz, 10.000 Ft értékű Budapest Film klubkártya, mely felhasználható a Budapest Film mozijaiban (Mammut, Corvin, Művész, Puskin, Szindbád, Tabán), 2 DVD (Beszélj hozzá!, Ízlés dolga), 3 VHS (Otthonom, Idaho; Agyő, édes otthon; Elő a zsebkendőkkel) - az Odeon jóvoltából.

Második és harmadik díj kiosztása a helyett a zsűri igazságosabbnak ítélte, ha további öt pályázót írásaik egyes dicsérendő elemei miatt különdíjakban részesít.