Natália
-3 °C
8 °C

Lezárult a Gerry-film kritikaíró versenye

2003.10.16. 14:21
Imre Judit Sivatagi tollpróba című írása nyerte a filmhu és a Budapest Film Gerry - kritikapályázatának fődíját. A zsűri második és harmadik díjat nem osztott ki, ehelyett továbi öt pályamunkát különdíjban részesített.

15 írás érkezett a filmhu szerkesztőségébe a Gerry kritikaíró pályázatra. Ezek javarésze Tarr Béla hatásokat vizsgálta Gus Van Sant Gerry című filmjében, s csak kevesebben választották a rendező egy korábbi filmjének elemzését.

A Fekete Ibolya filmrendező, Varga Balázs filmkritikus és Zoltán Gábor alkotta döntnöki trió igen vegyesnek ítélte meg a beérkezett munkák színvonalát. Imre Juditot egybehangzóan ítélte a zsűri a fődíjra érdemesnek. A Sivatagi tollpróba című írás volt az, ami túl tudott lépni a kiírás száraz követésén, és így egy stílulos, egyértelmű, profi kritika született, ami ugyanakkor eleget tett a megadott tematikának is.

Imre nyereménye 25.000 Ft készpénz, 10.000 Ft értékű Budapest Film klubkártya, mely felhasználható a Budapest Film mozijaiban (Mammut, Corvin, Művész, Puskin, Szindbád, Tabán), 2 DVD (Beszélj hozzá!, Ízlés dolga), 3 VHS (Otthonom, Idaho; Agyő, édes otthon; Elő a zsebkendőkkel) - az Odeon jóvoltából.

Második és harmadik díj kiosztása a helyett a zsűri igazságosabbnak ítélte, ha további öt pályázót írásaik egyes dicsérendő elemei miatt különdíjakban részesít.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Budapest Te Csodás!

Karácsonyi pompába öltözött utcák, színes adventi vásárok, gazdag kulturális élmények, ez mind Budapest.