Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

A festészet napja az A38-tól a Vigadóig

MTI
2003.10.17. 10:25
A DunapART Művészeti Társaság a tavalyi siker után másodszor is megrendezi a Magyar Festészet Napját október 18-án, Szent Lukács napján Budapesten és több vidéki helyszínen. A programsorozat célja, hogy szakmával és a közönséggel egyaránt megismertessék az élő festészet élményét.

A szombaton kezdődő kétnapos programba sok galéria és kiállító intézmény kapcsolódik új tárlatok megnyitójával. Míg a Gellért Hotel Tea-szalonjában, valamint a Vigadó Galériában a mesterek, az A38-as hajón és a Magyar Képzőművészeti Egyetemen a fiatal festőnemzedék mutatkozik be.

Performance-szal indít szombaton az eseménysorozat a Lukács Fürdőnél, a nap záróeseményeként pedig Hiller István kultuszminiszter, a képzőművészeti esemény védnöke ad át életműdíjakat a Gellért Szállóban. A vasárnap folytatódó program szintén több friss kiállítást kínál fővárosszerte, s ebből az alkalomból a Magyar Nemzeti Galériában szimpóziumot tartanak Zseni a művészetben címmel, ahol Dr. Czeizel Endre genetikus és Hankiss Elemér szociológus tart előadást. A festészet napját Békéscsaba, Miskolc, Sárospatak és Szombathely is új tárlatokkal ünnepli.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!