Hontalanok árulják a német Harry Pottert

MTI
2003.10.17. 11:33
Megjelenése előtt csak a hontalanok által árusított újságban olvashatnak a német nyelvterületen élő Potter-rajongók a Harry Potter és a Főnix rendje című új kötetből.

Harry Potter szerzője a hajléktalanok segítségére siet Németországban, Ausztriában és Svájcban.

A Potter-rajongók izgatottan várják az angol nyelvterületen már júliusban megjelent Harry Potter és a Főnix rendje című kötet német fordításának a november 8-ára tervezett bemutatóját.

Az olvasók már október 25-től ízelítőt kaphatnak a világhírű varázslótanonc legújabb kalandjairól a hajléktalanok által az utcán árult Hinz Ú Kunzt című lapból. A szerző J. K. Rowling ugyanis kizárólagos jogot adott a hajléktalanok által az utcán terjesztett újságok számára ahhoz, hogy ezekben a lapokban megjelenthessék a könyv első fejezetét.

"Nagyszerű ajándékot kaptunk J. K. Rowlingtól. Alaposan megugrik majd a példányszámunk" - mondta Birgit Müller a Hinz Ú Kunzt című aszfaltlap szerkesztője.

A Hinz Ú Kunzt egy példánya 1,50 euróba kerül, amelyből 80 cent a lapot eladó hajléktalan terjesztőé. A Harry Potter és a Főnix rendje első fejezete még több mint húsz hasonló profilú újságban jelenik majd meg.