Simon és Garfunkel visszatér

MTI
2003.10.17. 13:36
A hatvanas évek legendás kettőse, Simon és Garfunkel megkezdte húsz év óta első turnéját egy pennsylvaniai klubban.

A negyven koncertből álló, Old Friends címet viselő turné első állomásán, Wilkes-Barre-ban csütörtök este hatalmas ováció fogadta a két kitűnő zenészt. Emlékezetes sikereik közül elhangzott a koncerten a Sound of Silence, az America, a The Boxer, a Bridge Over Troubled Water.

A klubban mintegy kilencezren gyűltek össze, a koncertre mindössze harminc perc alatt kapkodták szét a jegyeket - írta az AP.

A folk-rock két kiemelkedő egyénisége egy hónappal ezelőtt jelentette be turnéját, amely a legújabb hírek szerint 40 koncertet foglal magában. A koncertek közül többre már elkelt minden jegy, a nyitó fellépésre 45 és 250 dollár közötti összeget kellett fizetni a belépőkért.

Paul Simon és Art Garfunkel idén februárban szerepeltek a Grammy-gálán, egyetlen alkalommal felléptek 1993-ban is, de hosszabb turnéjuk 1982-1983 óta nem volt.

A turnéval egyidejűleg ezekben a napokban kerül a boltokba az indulásának 40. évfordulóját jövőre ünneplő kettős The Essential Simon and Garfunkel című reprezentatív összeállítása.