Kórház a város szélén - rekordnézettség Csehországban

MTI
2003.10.21. 16:18
Nézői rekordokat döntött Csehországban a Kórház a város szélén című tévéfilmsorozat folytatása, amelynek első részét hétfőn este vetítette le a közszolgálati Cseh Televízió.

A sorozat folytatásának első részét a tízmillió lakosú Csehországban 3,96 millió néző látta. Ennél többen - 4,2 millió - csak a Kolja című Oscar-díjas cseh film tévépremierjére voltak kíváncsiak, amelyet 1998 januárjában tűzött műsorára a médium, valamint a naganói téli olimpia jégkorongbajnoksága döntőjének harmadik harmadára, amely végül cseh aranyérmet hozott.

Jaroslav Dietl húsz részes sorozatát a hetvenes és a nyolcvanas években vetítette a cseh televízió, s a magyar nézők körében is igen népszerű volt. A 13 részes folytatást - Húsz év múlva címkiegészítéssel - Petr Zikmund írta és Hynek Bocan vitte filmre.

Az első visszhangok szerint várható, hogy a sorozat népszerűsége a következő hetekben emelkedni fog. A Cseh Televízió közölte, hogy a szlovák Markíza és a lengyel közszolgálati televízió már meg is vásárolták az új sorozatot, míg a néhány más televízióval az üzleti tárgyalások folyamatban vannak. Prágai források szerint a magyar RTL Klub is érdeklődik a sorozat iránt.