Emőke
8 °C
19 °C

Halloween-napok a pécsi állatkertben

MTI
2003.10.22. 10:51
Boszorkányok, vámpírok és szellemek népszerűsítik a "nemszeretem" állatokat a pécsi vadaspark akvárium-terráriumában a hét végére tervezett Halloween-napon - tájékoztatta az állatkert az MTI-t.

"Misztikus környezetben, maskarákba öltözött fiatalok bevonásával szeretnénk elérni, hogy a gyerekek megismerjék és megkedveljék a kígyókat, gyíkokat, denevéreket és békákat" - mondta el a programról Pintér Tibor, az intézmény igazgatóhelyettese. - A péntek és szombat ezeknek az állatoknak a simogatásának és etetésének lesz a napja."

A fő attrakció a terráriumban naponta kétszer megrendezett gyertyafényes körséta lesz. Itt 70 faj több mint száz egyedével, különböző feladatokkal és meglepetésekkel találkozhatnak az iskolások. A vállalkozóbb szelleműek, akik nem félnek az apró bogaraktól sem, a boszorkánykonyhában is próbára tehetik bátorságukat, és értékes tárgyjutalmakkal, bogarakkal gazdagodhatnak.

A cél nem a gyerekek ijesztgetése. Az Amerikai Egyesült Államokban divatos Halloween-ünnep és a new york-i állatkertből ellesett népszerűsítő program a résztvevők ismeretanyagát bővíti.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.