Paul McCartney a leggazdagabb

MTI
2003.10.31. 16:02
Paul McCartney, az anyagilag legjobban eleresztett pop és rockzenész bevételei az elmúlt évben meghaladták a 40 millió fontot vagyis 14,6 milliárd forintot.

McCartney Budapestet is érintő világturnéja ugyanis ennyivel növelte a frissen bővült család (a napokban kislányt szült az énekesnek második felesége, Heather Mills) idei bevételét.

A Sunday Times által összeállított bevételi lista élmezőnyében szerepel Sting, Phil Collins, Eric Clapton, Rod Stewart, a Rolling Stones, Madonna és Elton John is. A lista élvonalában Robbie Williams az egyetlen, aki fiatalabb ötven évesnél: a hamarosan Budapesten is fellépő sztár idei turnéjának bevételeivel és legutóbbi lemezével 26 millió fontot kasszírozott, és a harmadik helyre került.

A listát összeállító Philip Beresford úgy vélekedett, hogy az öreg rockerek ugyancsak idősebb rajongóiknak köszönhetik a "tollasodást", akik magasabb jövedelmükből képesek megfizetni a nevetségesen túlzott jegyárakat. Ami pedig Sir Pault illeti, Beresford megjegyezte: az új gyerek nyomán még fiatalabbnak érezheti magát, és nem szakad el az új irányzatoktól.