Szilárda
0 °C
6 °C

A Shrek második része hamarosan a mozikban

2003.11.05. 16:20
Dreamworks stúdió csapata két éve dolgozik a Shrek című animációs film második részén. Az első rész kasszasikere után azonnal hozzáláttak a folytatáshoz. Már a szinkronon is túl van az alkotás, a bemutató 2004-ben lesz.

2001-ben az év legtöbb bevételt produkáló egyik filmje volt. Összesen 250 millió dollárt kasszírozott, több mint négyszeresét a költségvetésének, ezért az alkotók hamar nekiláttak a folytatásnak.

A történetet továbbra is Joe Stillmann írja: Shrek, a zöld szörnyeteg, és ifjú arája, Fiona ellátogatnak Fiona szüleihez. A királyi pár és a régi udvarló nem örül annak, hogy a hercegnő egy 317 kilós emberevő óriáshoz ment feleségül, aki ráadásul egy beszélő szamárral érkezik. A frigy ellenzői és egy ogre-gyilkos összeesküvést szőnek a boldog pár ellen.

A főszereplők hangját ismét nagy sztárok kölcsönzik. Cameron Diaz Fiona, Mike Myers Shrek, Eddie Murphy a szamár, Fiona régi udvarlóját Rupert Everett, a királyi párt John Cleese és Julie Andrews, a főgonoszt pedig Antonio Banderas szinkronizálja.

Cameron Diaz 10 millió dollárt kapott az egyhetes munkáért, az első rész legköltségesebb tényezője a technika viszont a kidolgozottságánál fogva a másodiknál minimális összegre csökkent.