Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Potter-láz Németországban

MTI
2003.11.08. 11:33
Németországban újra felszökött a Potter-láz, mivel szombaton rajongók tízezrei vehették kézbe az ötödik Potter-kötet, a Harry Potter és a Főnix rendje német fordítását.

A német fordítást kétmillió példányban dobták piacra, a premiert nagy felhajtás előzte meg: Potter-partyk, sorállás a nagy belvárosi, repülőtéri, pályaudvari könyvesboltok előtt, Potter-ruhákba öltözött közönség, majd éjfélkor nagy futás a glédában álló kincsekért.

J. K. Rowling sikerkönyvének ötödik kötete németül ezer oldalt tesz ki, s 28,50 euróba, közel 10 ezer forintba kerül. A német posta túlórát vállalt, emberei éjfél után rendkívüli akció keretében kézbesítették a megrendelt Potter-köteteket.

A szöveg nem teljesen ismeretlen német nyelvterületen. Rowling, kiadós mellékkeresethez juttatva a hajléktalanokat, kizárólagos jogot adott a hajléktalanok által árult újságoknak, hogy október végétől folytatásokban közölhessék az ötödik kötet első fejezetét. Kapósak lettek a hajléktalanok újságjai Németországban, Ausztriában és Svájcban, például az első fejezetet szintén közlő Hinz@Kunzt, amelynek egy példánya 1,50 euróba kerül, s a lap hajléktalan terjesztője minden eladott példány után 80 eurócentet kap.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.