Nemzetközi építészeti konferencia a Párizsi Magyar Intézetben

2003.11.13. 17:08
A modernitás két arca az építészetben: Ornamentalizmus és funkcionalizmus, a városi érzékenység visszatükröződései, Budapest-Bécs, 1896-1930

Kétnapos nemzetközi építészeti konferenciának ad otthont a Párizsi Magyar Intézet november 13-14-én a századfordulós Budapest és Bécs építészetét meghatározó két építészeti irányzatról.

A Párizsi Magyar Intézet, a Párizs III Egyetem Egyetemközi Hungarológiai Központja (CIEH) és a Kortárs és modern germanisztikai tanulmányok kutatócsoportja által közösen szervezett konferenciára a világ számos tájáról érkeznek szakemberek: előadást tart többek között. John Lukács (Egyesült Államok), Anne Lambrichs (Franciaország), Ferkai András (Magyarország), Keserű Katalin (Magyarország), Friedrich Achleitner (Bécs).

A szervező intézmények nevében résztvevőket Csernus Sándor, a PMI igazgatója, Bernard Bosredon, a Párizs III Egyetem elnöke, Monique Raynaud, a CIEH tanára, Gerald Stieg, a Párizs III Egyetem német tanszék vezetője, Xavier Richet, CIEH igazgatója és Élisabeth du Réau, a Párizs III Egyetem "Kortárs európai tér" doktori iskolájának igazgatója köszönti.