Salamon
7 °C
13 °C

Lajkó Félix az A38-on

2003.11.25. 12:36
A vajdasági Lajkó Félix és együttese ma, november 25-én, a Makám együttes holnap lép fel a Petőfi híd budai hídfőjénél horgonyzó A38 állóhajó fedélzetén.

Lajkó Félix és együttese - az A38 hajó programszervezőinek az Indexhez eljuttatott tájékoztatása szerint - mai koncertjén nagyrészt készülő lemezének anyagát mutatja be. Lajkó Félix és együttesének improvizatív, a dzsesszhez közel álló, sokféle műfajú produkciójában fellelhető a kelet-közép-európai népzene, a free-dzsessz, az etnodzsessz, a klasszikus zene és a heavy metal rengeteg motívuma.

Lajkó Félix Topolyán született. A citera volt az első hangszere. Kölcsönkért hegedűvel jutott el Budapestre, ahol a Dresch Quartett tagja lett, azóta is Budapest és Szabadka között ingázik. Sok neves művésszel dolgozott, több színházi előadáshoz írt zenét. Ő komponálta az 1998-as szarajevói kulturális fesztivál himnuszát. Koncertezett Párizsban, Londonban, Berlinben, Frankfurtban, Velencében, Veronában és Tokióban.

Szerdán este a Makám együttes, a világzenét rendkívül eredeti módon megszólaltató magyar együttes mutatja be Anzix című albumát a hajón.

A zenekar érdeklődése az utóbbi időben a vokális zene felé fordult. SkanZen című lemezüket Párizsban mutatták be. Az együttes szólistáját, Lovász Irént idén az év énekesnőjévé választották, eMeRTon-díjat kapott. Az Anzix című lemezen a Makám a balkáni zenét ülteti saját zenei világába.

Mindkét koncert 21 órakor kezdődik.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Hétvége Sopronban!

Tómalom Fürdő, Tűztorony, Karmelita kolostor, és még számos látnivaló várja Sopronban.