Felújított art-mozi Nyíregyházán

MTI
2003.11.28. 15:12
"Húsz millió forintból újítottuk meg Nyíregyháza art-moziját, amely a város szülötte, Krúdy Gyula nevét viseli" - hangzott el pénteken, a december 1-jei nyitás előtt rendezett sajtótájékoztatón.

A városi önkormányzat és a helyi MTESZ közös pályázatával 13,5 millió forintot nyert el a kulturális tárcától az öt éve - eddig Horizont mozi néven működő - intézmény korszerűsítésére. A város és a mozinak helyet adó MTESZ 7,2 millió forinttal járult hozzá a költségekhez - közölte Losonczi László, a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége megyei szervezetének ügyvezető igazgatója.

A korszerűsítés során kicserélték a vetítő berendezést, és dolby digitális hangrendszert működtetnek. Megújult a 160 üléses nézőtér. Az épületbe, a moziterembe és a mosdókba pedig a mozgássérültek is akadály nélkül juthatnak be.

Az art-mozik kínálatának megfelelően a heti 18 előadás felét művészfilmek vetítése adja. Decemberben Szabó István és Roman Polanski rendezői munkásságával ismerkedhetnek meg a nézők.