Dömötör
11 °C
14 °C

A hírhedt EU-szkeccsfilm ma az Urániában

2003.12.04. 14:36
Először látható ma az Európából Európába című szkeccsfilm az Uránia Filmszínházban a Velencei filmfesztiválon történt kifütyülése óta. Négy alkalommal vetítik európai alkotások előfilmjeként. Az intézmény tájékoztatása szerint az Európai filmnapot a szerdán kezdődő Európai Filmhét alkalmából tartják.

A híres leszerepelés a sajtó szerint főként Török Ferenc, Kézdi-Kovács Zsolt, Rózsa János minősíthetetlenül gyenge epizódjai miatt történt, amelyeket nem tudtak ellensúlyozni Szabó István, Enyedi Ildikó korrekt szösszenetei, sem Ragályi Elemér szerencsés záró slusszpoénja. A 36 perces magyar szkeccsfilmet kilenc rendező és egy operatőr rendezte. Az említetteken kívül: Jancsó Miklós, Fliegauf Benedek, Szabó Ildikó, Sándor Pál és Sára Sándor. A három perces etűdökben azt fogalmazták meg, hogy mit visznek magukkal a kulturális örökségből, szakmai és magánéletből az EU-ba.

Az utána következő európai alkotások sorrendben a Good bye, Lenin! című német filmszatíra, A nyugodt város című francia és az Enyém vagy című spanyol filmdráma, valamint a Légyott a hetesen című francia vígjáték.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.