Brian De Palmának nyomoz Mark Wahlberg

Cinematrix
2004.01.09. 15:46
Brian De Palma filmesíti meg a Szigorúan bizalmast is jegyző James Ellroy új, The Black Dahlia című regényét Hollywood egyik legrejtélyesebb gyilkosságáról. A szereplők közt lesz Mark Wahlberg és Josh Hartnett is.

Az eset, amelyet a könyv csak kiindulásként használ, 1947-ben történt: ekkor találtak rá egy elhagyott autóparkolóban a mindössze 22 éves Elizabeth Shortra, aki, azért érkezett Hollywoodba, hogy színésznői karriert fusson be. A lányt, aki mindig feketében járt, a hajába pedig dáliát tűzött, valaki összekaszabolta és megcsonkította. A tettes ellen, aki meggyilkolása előtt is napokon át kínozta már Shortot, valóságos hajtóvadászat indult. Mégsem került meg.

Wahlberg és Hartnett két fiktív figurát, bokszolóból lett rendőröket játszanak majd, akik maguk is megszállottan próbálnak a végére járni az ügynek, ám mindenhol csak korrupcióval és hazugságokkal találkoznak. Ellroy a könyvben elsősorban azt vizsgálja, miként befolyásolja ez a kapcsolatukat, amelyet az is komplikál, hogy mind a ketten beleszeretnek egy nőbe, aki a megszólalásig hasonlít a meggyilkolt dáliás lányra.

Cinematrix