Írók az M1-en

litera.hu
2004.01.09. 16:14
Ezen a héten indul és havonta jelentkezik majd a vasárnap este tíz után sugárzott, ötven percesre tervezett új irodalmi műsor. A minden alkalommal egy-egy kortárs költőt vagy írót bemutó műsort a Nemzeti Színház stúdiószínpadán veszik fel, közönség előtt. A moderátor Jordán Tamás lesz.

Első alkalommal - január 11-én - Parti Nagy Lajost, a következő műsorban Háy Jánost látják vendégül. Az ötvenperces program része egy portré jellegű beszélgetés, ezt szakítja meg a meghívott szerzők és a Nemzeti Színház művészeinek felolvasása, illetve lesznek az adott szerzőhöz köthető színpadi produkciók is: például a Nemzeti Színház drámapályázatán nemrég harmadik díjat nyert Háy-darabból is mutatnak be részletet.

Az első műsor elején Kukorelly Endre, Závada Pál és Varró Dániel beszél pár mondatban (versben) Parti Nagy Lajosról, aki ezután a Rókatárgy c. versét olvassa fel, majd Söptei Andrea mondja el a Csigabút. A Test angyalából Csákányi Eszter ad elő egy 5 perces részletet, és az Ibusár, illetve a Mauzóleum színházi előadásai is idézik majd.