Ma indul a Sundance Filmfesztivál

2004.01.15. 15:40
A Utah állambeli Park Cityben ma kezdődik a legnagyobb függetlenfilm-szemle, a Sundance Filmfesztivál. A 137 játékfilmben olyan sztárok játszanak, mint Matthew Broderick, Julianne Moore, David Arquette, és a fesztiválnak olyan kiegészítője lesz, mint az új zöldcitromos Coca-cola.

Bár az alapító Robert Redford tavaly felháborodott a fesztivál elüzletiesedésén, idén is Intel és a Sony mamutcégek prezentálják a legújabb digitális technológiákat, és a zöldcitromos Coca-Cola is itt debütál.

A filmvilág főáramából is megjelennek ismert színészek. Idén Kevin Bacon a hip-hop előadó Mos Def társaságában a The Woodsman című filmet képviseli majd, Laura Dern és Naomi Watts a We Don't Live Here Anymore című alkotást, Courtney Cox Arquette pedig Greg Harrison új filmjét, a Novembert prezentálja.

A Garden State, a The Motorocycle Diaries, a Maria Full of Grace és a One Point O című filmek iránt van még nagy érdeklődés.

Pálfi György rendező is személyesen is részt vesz majd a független filmfesztiválon a döntőbe került forgatókönyve miatt.