Lemond a Rádió C főszerkesztője, Kerényi György

MTI
2004.01.15. 18:47
Bejelentette távozási szándékát a Rádió C főszerkesztője, Kerényi György. Az adót működtető társaság ügyvezetői posztjáról is leköszön - erősítette meg a roma rádió vezetője csütörtökön az MTI információját.

Mint elmondta, a rádiót tulajdonló kht. hétfői taggyűlésén döntését azzal indokolta, hogy "elfáradt." Annak érdekében, hogy "szép, nyugodt legyen az átmenet", akkor távozik, amikor megtalálták utódját - magyarázta. Kerényi elmondta, egyelőre nincs jelölt a posztokra, a kiválasztás becslései szerint legalább két hónapig eltart.

Nullszaldóval zárta a 2003-as évet Magyarország első roma rádiója. A pénzügyi nehézségei miatt áprilistól több mint két hónapon át csak zenét sugárzott rádió. Korábbi, 50 millió forintot meghaladó adósságállományát a nyáron szerzett támogatások révén 8-10 millióra sikerült leszorítani, és megállapodás született a fennmaradó összeg átütemezéséről.

"Eddig is 10-15 százalék volt a kereskedelmi jellegű bevételünk, amit szeretnénk legalább 20-30 százalékra emelni" - mondta akkor, hozzátéve, a 2001. októberi induláskor azt tervezték, hogy a működés harmadik, negyedik évére ez az arány eléri az ötven százalékot.