Az év legjobb producerei

2004.01.20. 14:59
Míg Peter Jackson az Oscar-díjának esélyeivel kapcsolatban pesszimista nyilaktozatokat ad, filmje A király visszatér újabb Oscar-esély jelző díjat kapott: a producereket tömörítő Producers Guild of America (PGA) szervezet 2003 legjobbjának a Gyűrűk Ura záró epizódját hirdette ki a Los Angeles-i eredményhirdetésén.

Televíziós filmek közül a Sírhant Művek nyert a sorozatok, a Szex és New York a komédiák, a Queer Eye for the Straight Guy a valóságtévék között. Számtalan produceri díjat osztottak még ki, köztük Dino De Laurentiisnek, James Cameronnak és Clint Eastwoodnak.

A PGA tizenötödik alkalommal osztotta ki legmagasabb kitüntetést, és eddig tizennégy díjazott alkotás közül tíz kapta meg a Legjobb filmeknek járó Oscart. A PGA-t megbízható és meghatározó Oscar-előrejelzésnek tartják, akárcsak az amerikai film- és tévészínészeket tömörítő Screen Actors Guild (SAG) szervezet jelöléseit. Az SAG január 16-án a Titokzatos folyó és a The Station Agent szereplőinek adott három-három nominálást. Az SAG eredményhirdetése február 22-én lesz.