Balkáni regionális tévéhálózat alakul

MTI
2004.01.20. 22:56
Bogoljub Karic szerbiai milliomos, a BK vállalatbirodalom elnöke és alapítója bejelentette, hogy február végén Belgrádban aláírják a szerződést a Balkan News Network (BNN) nevű tévéhálózat megalapításáról, amely az egész délkelet-európai térséget lefedi majd. A rendszer kikterjed majd a volt Jugoszlávia egykori tagköztársaságaira, valamint Romániára, Bulgáriára, Albániára, Görögországra és Törökországra. Karic szerint a tévéhálózat létrehozásával a balkáni térség lakói olcsóbban férhetnek majd hozzá jó minőségű szolgáltatáshoz.

A 12 millió eurós alaptőkével létrejövő BNN székhelye az Európai Unióhoz tartozó Görögországban lesz. A tévéhálózat márciusban kezdené meg a működést, gazdasági, politikai és kulturális tematikájú műsorokat sugározna 65 millió fős balkáni távközlési piacra.

A milosevici érához erősen kötődő Bogoljub Karicot Szerbia leggazdagabb üzletemberei között tartják számon. Az általa vezetett BK-csoportnak - a rövidítés a Karic Fivérek szóösszetétel kezdőbetűit takarja - kiterjedt vállalkozásai működnek Szerbia-szerte, de a vállalatbirodalomnak számos külföldi érdekeltsége is van, állítólag csak Oroszországban tizenhét cége működik.