A Kontrollt díjazták a kritikusok

2004.01.21. 21:06
Január 24-én 15 órakor adták át a Magyar Sajtó Háza Színháztermében a Magyar Filmkritikusok Díjait. Az idei díjazottak között van többek között Antal Nimród, Pados Gyula és a Kontroll ellenőrcsapata, a Rengeteg, a Szép napok, a Táncalak és a Boldog születésnapot.

Az életműdíjat Ember Judit, a produceri díjat Muhi András, a legjobb rövidfilm díját pedig Buvári Tamás és a Posztkatona kapta. Ugyanekkor és ugyanott adták át az idei Árvai Jolán-díjat is, amelyet Száva Gyula szerkesztő kapott.

Legjobb férfi főszerep díja: Csányi Sándor (Kontroll); Legjobb férfi epizódalakítás díja: Badár Sándor, Mucsi Zoltán, Nagy Zsolt és Pindroch Csaba (Kontroll); A Westel által a legjobb női főszerepért felajánlott díj: Ónodi Eszter (Boldogszületésnapot); Az Agfa Hungária által a legjobb fiatal dokumentumfilmesnek felajánlott díj: Hegedüs Péter (Örökség: egy halász története); Legjobb dokumentumfilm díja: Gimes Miklós (Mutter); Legjobb rövidjátékfilm díja: Buvári Tamás (Posztkatona); Legjobb zeneszerző díja: Tallér Zsófia (A 78-as Szent Johannája); Legjobb operatőr díja: Pados Gyula (Kontroll); Legjobb forgatókönyv díja: Fazekas Csaba (Boldog Születésnapot); Produceri díj: Muhi András, az Inforg Stúdió vezetője több éves kiemelkedő produceri tevékenységéért; Az Axelero által a legjobb első filmnek felajánlott díj: Fliegauf Benedek (Rengeteg); A Magyar Filmkritikusok Különdíja: Grunwalksy Ferenc és Ladányi Andrea (Táncalak); Az Antenna Multimédia által a legjobb rendezésért felajánlott díj: Antall Nimród (Kontroll); B. Nagy László-díj: Mundruczó Kornél (Szépnapok); Életmű-díj a Magyar Mozgókép Közalapítvány felajánlásával: Ember Judit rendező, a sok évtizedes kimagasló művészi teljesítményéért.