Parti Nagy Lajos kilépett az Írószövetségből

litera.hu
2004.01.23. 12:54
"Döbrentei kollegával, ugyan érintőlegesen, de mindmáig egy írószervezetbe, nevezetesen a Magyar Írószövetségbe tartozom. Illetve tartoztam, mert ezennel a szervezetből kilépek."-írta Parti Nagy Lajos az Írószövetség elnökének, Kalász Mártonnak eljuttatott levelében.

A szervezetből kilépő író 1987-88-ban a Magyar Írószövetség egyik titkára volt. Mostani döntését Döbrentei Kornélnak a Tilos Rádió ellen - az ominózus karácsonyi műsor miatt - szervezett tüntetésen elmondott beszédével indokolta, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy "Ok, beszéd, nyilatkozat, s nemcsak nevezett kollegáé, lett volna korábban is bőven, most szakadt el a cérna. Most szakadt elebb."

Az Írószövetség elnökének írt levelet Parti Nagy Lajos a nyilvánosság elé vitte, mert, mint írta: " Ha legbelsőbb magánügyüket, a hitet harcos honfitársaim nem prostituálnák, nem vinnék egyre-másra az utcára, ezt az én kilépésemet is, magánügyhöz illően csupán az Írószövetség elnökének küldtem volna el. Így, azt hiszem, a nyilvánosságra tartozik."