Csúnya bolgár fiút keresnek az új Harry Potter-filmbe

Cinematrix
2004.01.29. 16:04
Miután kiderült, hogy a Harry Potter és a Tűz Serlege producerei valódi bolgárt keresnek a bolgár kviddicscsapat tagjának és Hermione szerelmének, Viktor Krumnak a szerepére, több ezer bolgár tinédzser jelentkezett a válogatásra, amelyre ezen a héten kerül sor Szófiában.

A bolgár fiatalokat az sem tartja vissza, hogy a könyv leírása szerint Krumnak bozontos a szemöldöke, kampós az orra, és görnyedten jár. Viktor Bozsinov bolgár producer azzal kecsegteti az ottani tinédzsereket, hogy rengeteget kereshetnek. "Az ilyen nagy produkcióknak nincsenek anyagi problémáik, bármit megengedhetnek maguknak." Bozsinov szerint aki szokványosan jóképű és afféle mama kedvence, jobb, ha nem jelentkezik, hiszen a készítők ragaszkodnak hozzá, hogy Viktor úgy nézzen ki, mint ahogy J.K. Rowling elképzelte őt.

Bozsinov csak azt sajnálja, hogy a negyedik Harry Pottert nem Bulgáriában forgatják. A szereplőválogatás előbb Szófiában lesz, majd vidéken. A legjobb Viktor Krum-jelöltek Londonba repülnek, ahol a producerek kiválasztják közülük azt az egyet, aki áprilistól Mike Newell rendező irányításával forgatni kezdi a filmet.